Mojka Žagar
  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
   Intervjuji
Vtisi udeležencev
   Krajši vtisi
   Osebne zgodbe
Informacije


 
 

Osebne zgodbe

 udeležencev Mojkinih delavnic ter njene šole nege glasu in naravnega petja

Druge vtise udeležencev najdete na povezavi: Krajši vtisi.


Na pevskih urah z otročičkom

Nego glasu in naravno petje obiskujem že kar nekaj časa. Dobro leto nazaj sem zanosila in seveda nadaljevala z obiski. Zanimivo in lepo je bilo spremljati odzive otročička, predvsem so bili ti pred in po uri, med njo pa je bila bolj ali manj mirna.

Ko je bila dojenčica stara 3,5 meseca, sva spet začeli obiskovati pevske ure. Nisem dvomila, da se punčka ne bi dobro počutila ob zvokih, ki jih je poslušala že mesece pred tem.  Sara prav uživa! Sodeluje s pogledi, ki ti včasih sporočajo, da ji ni čisto jasno, kaj "izvajam(va)", z nasmehom, ki se pokaze vsakič, ko sliši pesem, ki sem jo pela že med nosečnostjo, in s svojim glasom, pa naj bo to vriskanje, grgranje ali zvoki, ki jih ne znam čisto dobro opisati. Mojka naju obe lepo vključi, tako da med uro obe sodelujeva. Z njeno vztrajnostjo, odločno nežnostjo, podporo in občutkom za še zelo mlade in malo starejše duše,  se učiva uporabljati svoj glas, ki ga na koncu ure izpojeva v otroških pesmih, ki naju bodo spremljale še dolgo.

Verjamem, da bo to Sari lepa popotnica za življenje. Ritem, ples, izražanje, svoboda,...

Potiho pa tudi upam, da bo, ko bo enkrat odrasla, rekla svojim otrokom:" Dajva zapeti pesmico, ki me jo je naučila tvoja babica!", v njenem petju pa se bodo skrivali lepi spomini na prijetne trenutke.

Petra

april 2016

o straneh / Nega glasu © 2007 / 2016